Служебното правителство ще направи всичко възможно училища, детски градини и болници

...
Служебното правителство ще направи всичко възможно училища, детски градини и болници
Коментари Харесай

Радев с голямо обещание на първия учебен ден

Служебното държавно управление ще направи всичко възможно училища, детски градини и лечебни заведения да не затварят поради липса на отопление. Това увери президентът Румен Радев, откакто участва на откриването на учебната година в столичното 43-ОУ " Христо Смирненски ".

" През вековете България е просперирала когато е имала мощно обучение. Когато учебното заведение е преподавало освен познания, само че и е възпитавало ", посочи президентът и поздрави учениците за първия образователен ден.

-->

" Очаквам идващия парламент и държавно управление да погледнат с още по-голямо внимание към българското обучение, което би трябвало да бъде издигнато в стратегически народен приоритет ", сподели още Румен Радев, представен от dariknews.bg.

Президентът акцентира, че е належащо и " рационализиране на материалната база " на българските учебни заведения. " Както и въвеждането на нови форми и новаторски способи, които да ни отварят към света и да повдигат престижа и мотивацията на българските учители. А учебниците, които през последните години са подложени на редица похищения, трябва да пазят българската история, език и литература ", моли президентът, изразявайки своята дълбока благодарност към българските учители.

" Без тяхната задача и високо доблестен труд, българската култура и бъдеще са сложени на карта. Затова към образованието би трябвало да има особено внимание. А на учениците поисквам низ от триумфи по сложния път, само че ярък път на учението ", приключи президентът Радев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР